Fra den 27. juni til den 4. juli 2012 havde jeg igen fornøjelsen at male en dør i en demensafdeling, denne gang i Birkely i Pensionistgården i Vammen.
Motivet er et parti fra Rødding Sø, som ligger i lokalområdet. Katten, som sidder og kigger ud over søen, er beboernes egen.
Nu håber jeg så, at døren virker efter hensigten, som er at afholde dørsøgende beboere i at gå.
 
   
 
   

Tirsdag den 23. februar 2010 startede jeg et nyt maleprojekt i Væksthuset, Hald Ege. Opgaven lød på tre store malerier på hver 150 x 70 cm, farverne skulle være hvid, sort og rød, motiverne kinesisk inspirerede. Og alle skulle have mulighed for at deltage!

Det var noget af en udfordring for mig, men som det fremgår af billederne nedenfor lykkedes det at opfylde alle tre krav. Samarbejdet med medarbejderne er spændende, lærerigt, og særdeles fornøjeligt. Arbejdet skrider godt fremad, så de tre malerier vil snart kunne pryde væggene.

Klik på billederne enkeltvis eller se slideshow

 

 
 
       
 
       
 
       
 
       
 
       
   
 

Via mit arbejde har jeg fået flere opgaver, hvoraf maling af en dobbeltdør i et demensafsnit har været den mest spændende. Formålet var at forhindre dørsøgende demente beboere i at gå ud – og ikke kunne finde tilbage.

Målet nåede jeg ved at male et parti fra Skals Å, for en å er et sted, hvor man naturligt stopper. ”Den kan jeg da vist ikke skræve over!” sagde en beboer, da han nåede hen til døren/åen, hvorefter han vendte om og gik tilbage.
 
   
Klik på billederne enkeltvis eller se slideshow  
   
   
Dør i Demensafsnittet i Klosterhaven
Forside til sanghæfte
Telegram, Klosterhaven
 

 

 
 

I februar-marts 2009 har jeg haft fornøjelsen at være gæstelærer på et maleprojekt, som blev afholdt for en gruppe medarbejdere ved "Væksthuset", Trepas' afdeling i Hald Ege. De fem unge mennesker, som deltog, gik til opgaven med en positiv indstilling og mange gode idéer. Vi havde nogle sjove timer sammen, og jeg er glad for at kunne præsentere de fem og deres malerier her på min hjemmeside:  

 
   
Klik på billederne enkeltvis eller se slideshow  
       
 
       
   
 
Jeg brugte de første par måneder af coronatiden i 2020 til at udføre en speciel opgave, jeg havde fået bestilling på, nemlig udsmykning af en fin hjemmelavet sæbekassebil.
Opgaven lød på at male tre biler fremstillet i Viborg i 1900-tallet: Brems-bil model 1 i 1900, Brems-bil nr. 7 få år senere og Logicar omkring 1985. Plus en Wartburg 1962, fordi det var på Wartburg-fabrikken i Tyskland, jernvarefabrikant Julius Brems og hans to sønner hentede viden og inspiration.
En sjov, dog ikke helt nem opgave! Heldigvis fik jeg lov at se og fotografere den ene af de to rekonstruerede Brems-biler model 1, som i 2007 blev fremstillet efter originaltegningerne. Og på Historisk Arkiv i Viborg fandt jeg en fin lille model af den røde nr. 7. De to øvrige er malet efter privatfotos.
 
saebekassebilBrems-bilenBrems-bil nr. 7LogicarWartburg

 

 

 

 
 

MENU

Forside
Biografi
Galleri
Udstillinger
Nyheder
Links
Kontakt